AROMATIČNI ŠKAMPI (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

za dvije osobe:
1 kg srednje velikih škampa
1 dl maslinova ulja
2 dl suhog bijelog vina
2 zrele rajčice, oguljene i isjeckane
3-4 isjeckana režnja češnjaka
1 lovorov list
isjeckani list peršina,
2-3 listića biokovske kadulje
prstohvat majčine dušice ili domaćeg bosiljka
nekoliko zrna caymanskog ili crnog papra
chilly papričice po želji

Upute za pripremanje:

Na maslinovom ulju popeče se kratko češnjak i peršin. Nekoliko minuta kasnije dodaju se rajčice. Miješa se dok ne puste sok, a potom se dodaju škampi. Sve se kuha na laganoj vatri. Kad se malo prokuha dodaje se vino i na kraju mješavina začina, a chilly po želji (2-3 za umjereno pikantno). Pet minuta kasnije škampi su vrhunski doživljaj nepcima. Servira ih se uz paštu ili rižu.