TORTELLI OD KRUMPIRA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
4 jaja i 1 žumanjak
500 g krumpir
80 g ribanog parmezana
peršin

Upute za pripremanje:

1.Umijesite tijesto od 3 jaja i pustite ga da odstoji pola sata. Izvaljajte tijesto na široke trake i stavite ih na kuhinjsku krpu. Skuhani krumpir ohladite i ogulite te zgnječite u pasirki.
2.Premjestite krumpir u zdjelu i pomiješajte s jajem, ribanim parmezanom, sjeckanim peršinom, soli i paprom.
3.Narežite tijesto nazubljenim kotačićem na pravokutnike od 5 x 10 cm. Na njih stavite po dvije grudice nadjeva, preklopite i spojite rubove te prepolovite nazubljenim kotačićem. Postupak ponavljajte sve dok imate namirnica.
4.Pritiskom prstiju spojite rubove torttela. Lagano ih pobrašnite i skuhajte u mnogo osoljene vode. Ocijedite i začinite umakom od mesa i parmezanom.