JASTOG "FRA GIAVOLO" (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 kg jastoga
0,15 kg dondola
0,15 kg dagnji,
0,15 kg škampi (nečiščenih)
0,08 kg zelenih rezanaca
0,08 kg špageta
0,2 l bijela vina
0,2 l pelati
0,05 l domaćeg ulja
riblji temeljac
0,25 l slatko vrhnje
40 g sira ribanca
češnjak, peršin, začini po porebi

Upute za pripremanje:

Svježeg jastoga prerežemo napola i očistimo. Na maslinovom ulju popržimo polovice jastoga tako da porumene s obje strane. Dodamo škampe, dagnje i dondole, sitno sjeckani česnjak i peršin, pelate, riblji temeljac i sve zalijemo bijelim vinom. Kuhamo pokriveno oko 10 minuta. Dodamo začine po želji i zelenu paštu i špagete koje smo predhodno skuhali. Sastojke povežemo slatkim vrhnjem i pri kraju posipamo sa sirom ribancem.