Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Šaran u rašljama (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Šaran u rašljama Sastojci:
za 2 osobe:
tovljeni šaran od 1,2 kg
sol
vegeta
mljevena paprika


Opis:
Ribu očistimo i otvorimo sa leđne strane uz kičmu tako da dobijemo izokrenutog šarana. Posolimo ga i malo ga začinimo vegetom, te ga položimo u drvene rašlje i pečemo 2 sata pored vatre okrećući, kako bi obje strane bile pečene. Prije skidanja posipamo ga s malo mljevene paprike. Ovako pripremljen šaran je prava poslastica jer pri laganom pečenju masnoća iscijedi, a riba poprimi miris dima.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran KORMORAN, Bilje

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju