Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Šaran u rašljama (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
za 4 osobe:
šaran od 2,5 kg
sol
sitno mljevena slatka paprika


Opis:
Ribu očistiti i otvoriti pored leđne kosti po cijeloj dužini,uključujući i glavu šarana.
Tako otvorenog šarana dobro posoliti, razmazati blago po cijeloj površini sitno mljevenom baranjskom paprikom.
Poprskati (špricom) s uljem i ostaviti u hladnjaku da odleži 12 sati.
Stavimo ga u drvene rašlje pored jako razgorene vatre (tj.žari) uz povremeno okretanje.
Nakon 2,5h šaran se polagano iscijedio od viška masnoće i poprima žarko zlatnu boju.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran KORMORAN, Bilje

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju