Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Šaran na slavonski (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Šaran na slavonski Sastojci:
za 4 osobe:
1 kg očišćenog šarana
0,30 l ulja
30 g luka
100 g rajčice iz konzerve
1 kg krumpira
peršin i limun po potrebi


Opis:
Šarana izrezati na potkove, posoliti, povegetiti i uvaljati ga u brašno. Pržiti sa obje strane. Umak za šarana napraviti od rajčice i sitno narezanog luka, te ga začiniti solju, paprom i vegetom.
Kad je riba pržena složimo je na tanjur i prelijemo umakom. Kao prilog serviramo kuhani krumpir narezan na ploške i dekoriran peršinom i limunom.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran TERMIA - NACIONALNI RESTORAN, Bizovac

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.