Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Žličnjaci s bukovačama (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Žličnjaci s bukovačama Sastojci:
za žličnjake:
brašno
kvasac
ulje
sol
luk
vlasac
bosiljak
jaje
voda
list peršina

za bukovače i umak:
bukovače
luk
češnjak
sol
papar
vegeta
bijelo vino
ulje
vrhnje za kuhanje


Opis:
Od brašna, kvasca, luka, vlasca, jaja, bosiljka i soli napravimo tijesto i ostavimo da odstoji na hladnom mjestu oko pola sata. Kada se tijesto digne, žlicom se oblikuje žličnjake i kuha ih se u kipućoj zasoljenoj vodi dok ne isplivaju.
Bukovače očistimo i izrežemo na rezance. Blanširamo (naglo prokuhamo). Zatim ih ocijedimo i stavimo pirjati na luk uz dodatak začina. Na kraju dodamo vrhnje za kuhanje i bijelo vino.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran DVORCI SLAVONIJE, Našice

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.