KREM JUHA FLORENTINE (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

500 g krumpira
1 vezica zeleni za juhu
1 glavica luka
juha od kostiju
500 g špinata
2 tvrdo kuhana jaja
2 žumanjka
2 dl kiselog vrhnja
1 muškatni oraščić
ribani Parmezan
peršinov listopad sol
papar

Upute za pripremanje:

Krumpir narezati na četvorine. U lonac staviti krumpir, narezanu zelen, sjeckani luk i lovor. Naliti juhu i kuhati na tihoj vatri. Posoliti i popapriti. Kada krumpir i zelen omekšaju dodati očišćen i opran špinat. Kuhati još 10 minuta. Pred kraj umiješati laganu zapršku od brašna i maslaca, pa još malo prokuhati. Maknuti s vatre, protisnuti kroz sito i vratiti na vatru. Dodati sitno narezana tvrdo kuhana jaja i kuhati još 5 minuta. Maknuti s vatre. Pomiješati žumanjke s kiselim vrhnjem, uliti u juhu, naribati muškatni oraščić i posuti ribanim parmezanom. Prije posluživanja gustu juhu posuti sitno sjeckanim peršinom.