Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Som u vinu (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
1 kg soma
bijelo vino po potrebi
100 g maslaca
sol
1 limun, izrezan na 4 dijela


Opis:
Soma treba namočiti u vruću vodu, oguliti mu kožu i očistiti utrobu. Dobro oprati i izrezati na deblje komade. Soma slagati u posudu, zaliti s toliko vina da bude napola prekriven, a zatim dodati maslac, sol i limun. Posudu pokriti i kuhati 15 minuta na laganoj vatri. Ribu izvaditi u zdjelu i poslužiti s kuhanim krumpirom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju