Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Kroštule (desert),
Specijalitet kvarnerske kuhinje


Kroštule Sastojci:
5 jaja
1 kg brašna
1 dl ulja
100 g šećera
sol
naribana korica od 2 limuna
1 dl lozovače
1 dl octa
1,5 l ulja za prženje
100 g šećera u prahu


Opis:
Zamijesiti tvrdo tijesto od navedenih sastojaka i pustiti ga da odstoji oko jedan sat. Razvaljati tijesto vrlo tanko i rezati ukrasnim kotačićima u široke vrpce te pržiti u kipućem ulju. Pržene kroštule ocijediti i još vruće posuti šećerom u prahu.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju