Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Gulaš od kokoši (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
1000 g kokošjeg mesa
200 g luka
20 g češnjaka
1,5 dl ulja
200 g rajčice
20 g brašna
1,5 dl bijelog vina
mažuran, bosiljak, sol, papar


Opis:
Kokoš očistiti, oprati, izrezati na sitne komadiće i popržiti na ulju da porumeni. Dodati usitnjeni luk i malo ga popržiti. Posoliti, popapriti i dodati na kockice izrezanu rajčicu. Kada tekućina ispari, posipati brašnom, promiješati i zaliti s toliko vode da pokrije meso. Dodati vino, mažuran i bosiljak, i kuhati dok meso potpuno ne omekša.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju