Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Torta od kivija (desert),
Specijalitet internacionalne kuhinje


Torta od kivija Sastojci:
6 kivija
7 jaja
150 g šećera
2 vanili šećera
žličica cimeta
130 g badema
100 g lješnjaka
80 g brašna
2 žličice praška za pecivo
10 ušećerenih višanja
1,5 dl konjaka
200 g meda


Opis:
Istući žumanjke sa šećerom i vanili šećerom. Kad se dobije vrlo gusta, svijetla smjesa, dodati cimet, samljevene bademe i lješnjake, brašno, prašak za pecivo i višnje. Namastiti i pobrašniti kalup promjera 26 cm. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka, umiješati ga u tijesto, uliti u kalup i peći u zagrijanoj pećnici na 160oC. Pečenje traje otprilike jedan sat. Oguliti kivije i narezati na vodoravne ploške. Pomiješati konjak i 170 g meda te s time nakapati tortu dok se hladi. Sve prekriti ploškama kivija koje se premažu preostalim medom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju