Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Torta od kivija (desert),
Specijalitet internacionalne kuhinje


Torta od kivija Sastojci:
6 kivija
7 jaja
150 g šećera
2 vanili šećera
žličica cimeta
130 g badema
100 g lješnjaka
80 g brašna
2 žličice praška za pecivo
10 ušećerenih višanja
1,5 dl konjaka
200 g meda


Opis:
Istući žumanjke sa šećerom i vanili šećerom. Kad se dobije vrlo gusta, svijetla smjesa, dodati cimet, samljevene bademe i lješnjake, brašno, prašak za pecivo i višnje. Namastiti i pobrašniti kalup promjera 26 cm. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka, umiješati ga u tijesto, uliti u kalup i peći u zagrijanoj pećnici na 160oC. Pečenje traje otprilike jedan sat. Oguliti kivije i narezati na vodoravne ploške. Pomiješati konjak i 170 g meda te s time nakapati tortu dok se hladi. Sve prekriti ploškama kivija koje se premažu preostalim medom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju