Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Bakalar u umaku od rajčice i luka (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
800 g omekšanog bakalara
400 g mladih glavica luka
1 mrkva
1 celer
1 konzerva pasirane rajčice
malo bijelog brašna
1 žličica peršina sjeckanog zajedno s 1 režnjem češnjaka
malo juhe
ulje
papar
sol


Opis:
Oprati bakalar, oguliti mu kožu, izrezati ga na komade, uvaljati u brašno i pržiti u dosta vrelog ulja s obije strane da porumeni. Na vatru staviti veliku posudu s nekoliko žlica ulja. Dodati sjeckanu glavicu luka, mrkvu i celer. Popržiti, dodati preostale komade luka u komadu i ostaviti da se dobro propirjaju. Posoliti, popapriti i pirjati dalje dok ne dobiju lijepu blijedosmeđu boju. Zatim dodati pasiranu rajčicu razrijeđenu s malo juhe, promiješati i ostaviti da kipi sve dok lukovi ne budu sasvim gotovi. Ako je potrebno, dodati još malo juhe. U umak staviti komade bakalara i ostaviti da dobro upiju aromu. Prije nego što se makne s vatre posuti sjeckanim peršinom i češnjakom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.