Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Rižot od bakalara (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
300 g očišćenog i skuhanog bakalara
2,5 dl maslinova ulja
2 glavice luka
1 glavica češnjaka
1,5 žlica koncentrata od rajčica
300 g riže
2 vezice peršina
150 g ribanog parmezana
sol, papar


Opis:
Bakalar narezati na komadiće. Na ulju popržiti sitno sjeckani češnjak i luk pa kad zažuti dodati koncentrat od rajčica. Promiješati i odmah dodati rižu. Doliti vodu u kojoj se kuhao bakalar i posuti sjeckanim peršinom. Popapriti, a ako je potrebno i posoliti. Kuhati neprestano miješajući. Kada je riža napola kuhana dodati bakalar i 100 g ribanog parmezana. Promiješati. Nakon 10 minuta maknuti s vatre, poklopiti i ostaviti da malo stoji. Poslužiti s preostalim parmezanom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.