Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Rižot od bakalara (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
300 g očišćenog i skuhanog bakalara
2,5 dl maslinova ulja
2 glavice luka
1 glavica češnjaka
1,5 žlica koncentrata od rajčica
300 g riže
2 vezice peršina
150 g Sirela ribanog parmezana
sol, papar


Opis:
Bakalar narezati na komadiće. Na ulju popržiti sitno sjeckani češnjak i luk pa kad zažuti dodati koncentrat od rajčica. Promiješati i odmah dodati rižu. Doliti vodu u kojoj se kuhao bakalar i posuti sjeckanim peršinom. Popapriti, a ako je potrebno i posoliti. Kuhati neprestano miješajući. Kada je riža napola kuhana dodati bakalar i 100 g ribanog parmezana. Promiješati. Nakon 10 minuta maknuti s vatre, poklopiti i ostaviti da malo stoji. Poslužiti s preostalim parmezanom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju