JUHA OD BAKALARA (Juha)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

voda (juha u kojoj se kuhao bakalar)
150 g maslinova ulja
1 glavica češnjaka
1 glavica luka
1 žlica koncentrata od rajčica
1 vezica peršina
200 g riže
1 limu
2 dl bijelog vina
1 list lovora
sol, papar

Upute za pripremanje:

Bakalar skuhati, a vodu u kojoj se kuhao sačuvati. U drugoj posudi zagrijati ulje, dodati sitno sjeckani luk, češnjak i lovor i pržiti dok ne požuti. Umiješati koncentrat od rajčice, sjeckani peršin i rižu. Pirjati neprestano miješajući 10 minuta. Doliti vino i malo – pomalo ulijevati vodu u kojoj se kuhao bakalar. Dodati malo soka od limuna, a ako je potrebno posoliti i kuhati dok riža ne omekša, pazeći pritom da se ne prekuha. Popapriti.