Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Fileti oslića u umaku od vina (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
6-8 fileta oslića
sol i papar
4-5 velikih ravnih žlica brašna
4 velike žlice maslaca
1 velika žlica ulja
1 velika žlica bijelog vina
5 velikih žlica slatkog vrhnja
1 žlica sjeckanog peršina


Opis:
Filete posoliti, popapriti i uvaljati u brašno. Maslac i ulje zagrijati i na njima pržiti filete s obje strane dok ne postanu zlatnožuti. Staviti ih na topli tanjur i držati na toplom do upotrebe. U preostalu masnoću nakon prženja dodati vino, slatko vrhnje i peršin. Lagano umiješati i držati na vatri dok se umak ne zagrije. Umak preliti preko prženih fileta i poslužiti odmah uz pire od krumpira.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.