HLADAN ROASTBEEF (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

750 g obrađenog goveđeg hrpta
150 g majoneze
2 tvrdo kuhana jaja
2,5 dl aspika (mesni žele)
0,5 dl ulja
francuska salata
sol
papar
gorušica

za ukrašavanje:
rotkvice
rajčice
krastavac
peršin i vlasac

Upute za pripremanje:

Odležani roastbeef posoljen, popapren i premazan gorušicom naglo zapeći u tavi na kipućem ulju. Kad je rumen s obje strane, staviti ga u pećnicu da se dopeče. Vrijeme pečenja ovisi o debljini roastbeefa. Za svaki centimetar debljine vrijeme pečenja je jedna minuta. Pečen i prirodno ohlađen roastbeef obreže se i nareže na lijepe tanke ploške, te slaže komad do komada u jednakoj udaljenosti u obliku crepova na podlogu francuske salate koja je složena na pliticu u željeni oblik. Podloga se prelije želiranim umakom od majoneze te ukrasi. Uokolo roastbeefa do ruba plitice poredati marinirano povrće, ploškice od jaja, kockice želea i kitice peršina. Posebno uz roastbeef poslužiti umak od majoneze.