ROLADA OD KESTENA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

0,5 kg kuhanog kestena,
1 velika žlica ruma
Za nadjev
2 rebra čokolade za kuhanje, razmekšane na pari
6 dag maslaca, pjenasto izmiješanog
2 velike žlice šećera u prahu vanili šećer
1 žumanjak
ukrasne mrvice od čokolade
tučeno slatko vrhnje

Upute za pripremanje:

Kuhanom i pasiranom kestenu dodati rum i dobro ga izmiješati. Na radnu plohu staviti alufoliju posipanu kristalnim šećerom. Kesten pire staviti na foliju i valjkom za tijesto razvaljati kvadrat, prst debelo. Da se kesten ne bi lijepio za valjak, prema potrebi posipati ga s malo kristalnog šećera. Premazati nadjevom. Uviti u rolu koja se ukrasi mrvicama od čokolade i do upotrebe staviti u hladnjak. Uz roladu poslužiti tučeno slatko vrhnje.
Nadjev: pjenasto izmiješanom maslacu dodati razmekšanu čokoladu, šećer u prahu, vanili šećer i žumanjak. Sve zajedno izmiješati u pjenastu masu.