Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Marinada od soma (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
1 som
2 dl ulja
brašno
sol
75 g luka
povrće po želji
peršin
papar u zrnu
2 lista lovora
razrijeđeni ocat
Graševina


Opis:
Soma očistiti, oprati, narezati na komade i posoliti. Komade uvaljati u baršno i ispržiti ih na vrućem ulju s obje strane. Izvaditi ribu i na istom ulju popržiti nasjeckani luk i narezano povrće. U duboku zdjelu složiti red luka i positi ga nasjeckanim peršinom. Na to staviti red pečene ribe, pokriti ju lukom, dodati papar, lovor i sol. Sve skupa ponovno prekriti slojem luka i zaliti razrijeđenim octom. Na kraju sve preliti hladnim uljem. Odložiti na hladno mjesto najmanje 24 sata.

Graševina 2012 PP Orahovica - ljupka svježina i ugodna kiselina izvrsna je kombinacija uz ovaj specijalitet.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju