Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Njoki od krumpira (valjušci) (prilog),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
600 g krumpira Lipovac
300 g brašna
2 jaja
2 žlice ulja
30 g soli
50 g Sirela ribanca


Opis:
Oljušten i kuhan krumpir pasiramo, stavimo na dasku da se ohladi. Dodamo brašno, jaja, ulje i sol, umijesimo tijesto i podijelimo na više komada. Svaki komad posebno razvaljamo u tanke dugačke valjke (debljine kažiprsta), a zatim od valjka izrežemo komadiće duge 2-3 cm. Da bi njoki bili sočniji i mekaniji svaki posebno primimo sa tri prsta prevučemo lagano preko vilice. Njoke kuhamo u vreloj slanoj vodi dok ne isplivaju, a da se pritom ne lijepe. Uz njoke staviti ćemo posebno i ribani sir za posipavanje, da se posluži onaj tko to bude htio.
Jelo je osmislila Marisa Vretenar, za Velesajamski kup kuhara 2003.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran LEADER, Lupoglav

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju