Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Kutjevački srneći medaljoni (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
80 dag srneće pisanice
5 dag brašna
1 žlica brašna
1 žlica estragona
1 dl crnog vina
1 dl kiselog vrhnja
3 dl temeljca
1/2 vezice peršina
10 dag grožđa
1 dl bijelog vina
1 limun
1 žlica cimeta
sol, papar, ulje


Opis:
Srneće meso oblikovati u medaljone, posoliti, popapriti, premazati estragonom i uvaljati u brašno. Popržiti meso s obje strane na zagrijanom ulju, te pirjati tridesetak minuta dolijevajući povremeno juhu temeljac i crno vino. Grožđe prokuhati u bijelom vinu kojem se dodaju kriške limuna i cimet. Srneće medaljone posložiti na kriške prženog kruha i posuti grožđem. U umak u kojem se pirjala srnetina umiješati vrhnje i sjeckani peršin. Umak poslužiti uz medaljone u zasebnoj zdjeli.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju