Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Zec na istarski način (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
1 kg zeca
15 dag suhe pancete
glavica luka
5 režnjeva češnjaka
vezica peršina
2 mrkve
2 rajčice
1 dl ulja
žlica brašna
1 dl bijelog vina
list lovora
ružmarin
mažuran


Opis:
Preko noći ostaviti zeca u marinadi. Kad se meso izvadi iz marinade treba ga oprati i narezati na kocke. Meso popržiti na ulju, posoliti ga i popapriti, a kad dobije boju izvaditi ga. Na istom ulju popržiti najprije slaninu, zatim dodati luk, sjeckani češnjak i peršin. Pirjati uz povremeno dolijevanje tople vode. Zatim posuti brašnom, dodati oguljenu i narezanu rajčicu, grančicu ružmarina i lovor. Kad provrije, dodati zečje meso i sve pirjati dok sastojci ne omekšaju. Povremeno zalijevati toplom vodom. Na kraju dodati vino i kuhati još desetak minuta na laganoj vatr. Poslužiti s njokima i salatom od radića.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju