Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Zec na istarski način (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
1 kg zeca
150 g suhe pancete
glavica luka
5 režnjeva češnjaka
vezica peršina
2 mrkve
2 rajčice
1 dl ulja
žlica brašna
1 dl bijelog vina
list lovora
ružmarin
mažuran


Opis:
Preko noći ostaviti zeca u marinadi. Kad se meso izvadi iz marinade treba ga oprati i narezati na kocke. Meso popržiti na ulju, posoliti ga i popapriti, a kad dobije boju izvaditi ga. Na istom ulju popržiti najprije slaninu, zatim dodati luk, sjeckani češnjak i peršin. Pirjati uz povremeno dolijevanje tople vode. Zatim posuti brašnom, dodati oguljenu i narezanu rajčicu, grančicu ružmarina i lovor. Kad provrije, dodati zečje meso i sve pirjati dok sastojci ne omekšaju. Povremeno zalijevati toplom vodom. Na kraju dodati vino i kuhati još desetak minuta na laganoj vatr. Poslužiti s njokima i salatom od radića.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju