Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Zečji but na slavonski način (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
za 4 osobe:
1 kg zečjeg buta
1 dl ulja
20 dag šampinjona
1 žlica senfa
1,5 dl vrhnja
10 dag slanine
1,5 dl bijelog vina
sol i papr


Opis:
Zečji but nabosti slaninom, posoliti i popapriti, premazati senfom te naglo ispeći na vrelom ulju. Nastaviti pirjati postupno zalijevajući vinom te dodati preostalu slaninu. Kad je meso skoro gotovo dodati gljive i vrhnje. Meso prebaciti u vatrostalnu posudu i peći 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 C. Kad je meso gotovo, umak procijediti kroz cjediljku i poslužiti uz maso i valjuške od krumpira.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.