Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Nadjevena teleća prsa na slavonski način (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
1 kg telećih prsa
20 dag teleće jetre
20 dag šampinjona
10 dag luka
4 režnja češnjaka
1/2 dcl bijelog vina
1 dcl kiselog vrhnja
1 jaje
1/2 dcl mlijeka
1/2 vezice peršina
1/2 žličice mljevene slatke crvene paprike
sol i papar
ulje


Opis:
Sitno isjeckati luk i češnjak. Popržiti na zagrijanom ulju. Dodati teleću jetru narezanu na sitne kockice i popržiti. Skinuti s vatre, dodati kruh namočen u mlijeko i jaje. Posoliti, popapriti, posipati mljevenom paprikom i dobro izmiješati nadjev. Teleća prsa odvojiti od kostiju i nadjenuti. Povezati čvrsto koncem, staviti u tepsiju, preliti zagrijanim uljem i peći u pećnici na 200 stupnjeva C. Kad su prsa na pola pečena, preliti ih vinom i ispeći do kraja. U međuvremenu prirediti umak od gljiva. Sitno isjeckani luk popržiti na ulju, dodati na ploške narezane gljive i pirjati 5 minuta. Posipati žlicom brašna i preliti juhom ili toplom vodom. Posoliti i popapriti. Skinuti s vatre i umiješati kiselo vrhnje. Pečena teleća prsa narezati na ploške, preliti umakom od gljiva i poslužiti uz rižu i krumpir.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju