Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Nadjevena teleća prsa na slavonski način (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
1 kg telećih prsa
20 dag teleće jetre
20 dag šampinjona
10 dag luka
4 režnja češnjaka
1/2 dcl bijelog vina
1 dcl kiselog vrhnja
1 jaje
1/2 dcl mlijeka
1/2 vezice peršina
1/2 žličice mljevene slatke crvene paprike
sol i papar
ulje


Opis:
Sitno isjeckati luk i češnjak. Popržiti na zagrijanom ulju. Dodati teleću jetru narezanu na sitne kockice i popržiti. Skinuti s vatre, dodati kruh namočen u mlijeko i jaje. Posoliti, popapriti, posipati mljevenom paprikom i dobro izmiješati nadjev. Teleća prsa odvojiti od kostiju i nadjenuti. Povezati čvrsto koncem, staviti u tepsiju, preliti zagrijanim uljem i peći u pećnici na 200 stupnjeva C. Kad su prsa na pola pečena, preliti ih vinom i ispeći do kraja. U međuvremenu prirediti umak od gljiva. Sitno isjeckani luk popržiti na ulju, dodati na ploške narezane gljive i pirjati 5 minuta. Posipati žlicom brašna i preliti juhom ili toplom vodom. Posoliti i popapriti. Skinuti s vatre i umiješati kiselo vrhnje. Pečena teleća prsa narezati na ploške, preliti umakom od gljiva i poslužiti uz rižu i krumpir.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.