Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Šaran na iločki način (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
1,2 kg šarana
10 dag luka
vezica peršina
2,5 dl ulja
30 dag paprike
30 dag rajčice
1 dl bijelog vina
sol i papar


Opis:
Šarana očistiti, preliti vrelom vodom i posušiti. Luk sitno nasjeckati i popržiti na zagrijanom ulju. Dodati sitno sjeckani peršin, papriku narezanu na režnjeve te oguljenu i narezanu rajčicu. Posoliti i popapriti. Kad povrće omekša i umak se zgusne, smjesom nadjenuti šarana i otvor zatvoriti čačkalicama. Pouljiti vatrostalnu posudu, položiti šarana i preliti ga preostalim umakom. Šarana peći u pećnici na umjerenoj vatri, povremeno podlijevajući bijelim vinom i toplom vodom. Poslužiti uz pečeni krumpir.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.