Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Rižot od školjki (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
za četiri osobe:
1,5 kg dagnji
300 g riže
1 dl maslinova ulja
1 glavica luka
4 režnja češnjaka
peršin
250 g rajčice
sol i papar
50 g naribanca


Opis:
Školjke staviti na vatru i kuhati 5 minuta u vlastitom soku. Kad su otvorene, skinuti ih s vatre ostaviti ih da se malo ohlade i izvaditi meso u posebnu zdjelu. Na zagrijanom ulju popržiti sitno sjeckani češnjak, luk i peršin. Dodati dagnje i narezanu rajčicu. Kad prokuha, dodati rižu i na laganoj vatri pirjati, dolijevajući po potrebi malo tople vode. Kad riža omekša, posoliti i popapriti, te sve pirjati još desetak minuta. Skinuti s vatre, posipati ribancem i poslužiti uz salatu od radića.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.