Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Marinirana tuna (glavno jelo),
Specijalitet mediteranske kuhinje


Sastojci:
meso tune
češnjaka
ružmarina
lovor
luk
rezance
mrkvice
korijen celera
peršina
šećera
crnog vina
vinskog octa
maslinovog ulja


Opis:
Meso tune izrežemo na kotlete i stavimo u marinadu od maslinovog ulja, češnjaka, ružmarina i lovora da odstoji pola sata. Ocijedimo, pa na dijelu masnoće popržimo luk izrezan na rezance. U smjesu dodajemo prutiće mrkvice, korijen celera i stabljike od peršina. Kad je prženo obilato pospemo šećerom, podlijemo crnim vinom i vinskim octom. Ovisno o korištenom vinu i octu, prilagodimo omjer octa i šećera tako da umak bude umjereno kiseo. Kad prokuha toplo prelijemo preko toplih kotleta tune pečenih na gradelama. Prije posluživanja ostavimo da dugo odstoji (najbolje preko noći). Tunu poslužimo hladnu s domaćim kruhom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.