Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Marinirana tuna (glavno jelo),
Specijalitet mediteranske kuhinje


Sastojci:
meso tune
češnjaka
ružmarina
lovor
luk
rezance
mrkvice
korijen celera
peršina
šećera
crnog vina
vinskog octa
maslinovog ulja


Opis:
Meso tune izrežemo na kotlete i stavimo u marinadu od maslinovog ulja, češnjaka, ružmarina i lovora da odstoji pola sata. Ocijedimo, pa na dijelu masnoće popržimo luk izrezan na rezance. U smjesu dodajemo prutiće mrkvice, korijen celera i stabljike od peršina. Kad je prženo obilato pospemo šećerom, podlijemo crnim vinom i vinskim octom. Ovisno o korištenom vinu i octu, prilagodimo omjer octa i šećera tako da umak bude umjereno kiseo. Kad prokuha toplo prelijemo preko toplih kotleta tune pečenih na gradelama. Prije posluživanja ostavimo da dugo odstoji (najbolje preko noći). Tunu poslužimo hladnu s domaćim kruhom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.