Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Zapečene palačinke sa svježim sirom (desert),
Specijalitet zagorske kuhinje


Sastojci:
2 šalice brašna
3 šalice mlijeka
2 jaja
žličica šećera
malo soli
ulje

Za nadjev:
400 g svježeg sira
4 dl kiselog vrhnja
1 vanilin šećera
1 jaje
120 g šećera
40 g grožđica
limunove korice


Opis:
U mlijeko umiksajte jaja, brašno, šećer i malo soli. Na teflon tavu ulijte žlicu ulja, pa ga kada se ugrije odlijte tako da tava bude samo zamašćena. Grabilicom od oko 1 dl razlijte smjesu po tavi. Pustite da se zapeče, provjerite zadižući nožem, pa okrenite i još malo zapecite s druge strane. Od ove količine može se napraviti oko 15 palačinka. U plastičnu posudu stavite svježi sir, šećer, kiselo vrhnje, žumanjak, grožđice, vanilin šećer, ribane limunove korice te dobro izmiješajte. Palačinke premažite nadjevom od svježeg sira, potom ih zarolajte i posložite u zamašćen pleh. Palačinke prelite kiselim vrhnjem i zapecite nekoliko minuta u pećnici.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.