Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Teleći žgvacet (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
80 dag teleće plećke
2 glavice luka
6 režnjeva češnjaka
25 dag rajčica
2 dl bijelog vina
prstovet mažurana
prstovet bosiljka
1 vezica peršina
1 žličica brašna
1 dl ulja
sol i papar


Opis:
Meso narezati na kockice i popržiti na zagrijanomulju. Kad meso dobije boju, izvaditi ga i na istom ulju popržiti isjeckani luk, češnjak i peršin. Vratiti meso, začiniti mažuranom i bosiljkom, posoliti i popapriti. Pirjati na laganoj vatri, povremeno dolijevajući juhu temeljac ili toplu vodu. Kad meso omekša, a voda ukuha, posipati s brašnom , promiješati i preliti vinom. Kuhati na laganoj vatri dok se ne dobije gusti umak.
Žgvacet od teletine, svinjetine ili piletine poslužuje se uz razna jela od tijesta ili uz palentu. U Istri se žgvacet ipak najčešće poslužuje uz fuže, originilan prilog istarskog kraja.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.