Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Teleći žgvacet (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
80 dag teleće plećke
2 glavice luka
6 režnjeva češnjaka
25 dag rajčica
2 dl bijelog vina
prstovet mažurana
prstovet bosiljka
1 vezica peršina
1 žličica brašna
1 dl ulja
sol i papar


Opis:
Meso narezati na kockice i popržiti na zagrijanomulju. Kad meso dobije boju, izvaditi ga i na istom ulju popržiti isjeckani luk, češnjak i peršin. Vratiti meso, začiniti mažuranom i bosiljkom, posoliti i popapriti. Pirjati na laganoj vatri, povremeno dolijevajući juhu temeljac ili toplu vodu. Kad meso omekša, a voda ukuha, posipati s brašnom , promiješati i preliti vinom. Kuhati na laganoj vatri dok se ne dobije gusti umak.
Žgvacet od teletine, svinjetine ili piletine poslužuje se uz razna jela od tijesta ili uz palentu. U Istri se žgvacet ipak najčešće poslužuje uz fuže, originilan prilog istarskog kraja.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju