Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Samoborski kotlet (glavno jelo),
Specijalitet zagorske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
80 dag svinjskog karea
1 dl ulja
60 dag krumpira
5 režnjeva češnjaka
1/2 vezice peršina
sol i papar


Opis:
Svinjski kare izrezati na kotlete. Dobro ih istući, posoliti i ispržiti tako da dobiju rumenu boju. Potom ih izvaditi i složiti u drugu posudu. Na istom ulju ispeći krumpir, narezan na velike ploške. Sjeckani češnjak i peršin popržiti na 2 žlice ulja, zaliti sa 2 dl vode, prokuhati i preliti preko kotleta. Pečeni krumpir posložiti oko kotleta i zajedno pirjati na laganoj vatri desetak minuta.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju