Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Paella "mediterana" (glavno jelo),
Specijalitet mediteranske kuhinje


Sastojci:
za 4 osobe
400 g puretine
2 dl maslinova ulja
8 škampa
300 g školjaka
100 g sipa
100 g zelenih mahuna
100 g luka
3 do 4 češnja češnjaka
100 g rajčice
200 g riže
100 g krupnog graha
4 srca artičoka
1 tikvica
2 paprike (zelena i crvena)
sol
papar
šafran


Opis:
Puretinu narežite na manje komade, sipe očistite i narežite na kocke, a školjke dobro očistite. Paprike također narežite na kocke, a luk i češnjak sitno nasjeckajte. Mahune narežite na manje komade. Na ugrijanom ulju popecite puretinu pa je izvadite na tanjur. Na istoj masnoći svijetlo popecite luk, zatim dodajte pripremljenu papriku, tikvicu, češnjak i narezanu oguljenu rajčicu. Malo podlijte vodom i ostavite lagano prokuhati. U tako pripremljeni umak stavite popečenu puretinu, škampe, školjka, na kocke narezanu sipu, srca artičoka, mahune, napola kuhani grah i u vodi rastopljeni šafran. Sve malo posolite i popaprite. Kad lagano prokuha, dodajte opranu rižu i pirjajte uz povremeno dolijevanje vode.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.