Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Paella "mediterana" (glavno jelo),
Specijalitet mediteranske kuhinje


Sastojci:
za 4 osobe
400 g puretine
2 dl maslinova ulja
8 škampa
300 g školjaka
100 g sipa
100 g zelenih mahuna
100 g luka
3 do 4 češnja češnjaka
100 g rajčice
200 g riže
100 g krupnog graha
4 srca artičoka
1 tikvica
2 paprike (zelena i crvena)
sol
papar
šafran


Opis:
Puretinu narežite na manje komade, sipe očistite i narežite na kocke, a školjke dobro očistite. Paprike također narežite na kocke, a luk i češnjak sitno nasjeckajte. Mahune narežite na manje komade. Na ugrijanom ulju popecite puretinu pa je izvadite na tanjur. Na istoj masnoći svijetlo popecite luk, zatim dodajte pripremljenu papriku, tikvicu, češnjak i narezanu oguljenu rajčicu. Malo podlijte vodom i ostavite lagano prokuhati. U tako pripremljeni umak stavite popečenu puretinu, škampe, školjka, na kocke narezanu sipu, srca artičoka, mahune, napola kuhani grah i u vodi rastopljeni šafran. Sve malo posolite i popaprite. Kad lagano prokuha, dodajte opranu rižu i pirjajte uz povremeno dolijevanje vode.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.