Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Nadjevena pureća prsa na motovunski način (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
600 g purećih prsa
200 g svinjetine
100 g purećih želudaca
50 g pršuta
50 g Sirela ribanca
200 g kestena
1 grančica celerovog lista
1 jaje
100 g pancete
1 dl crnog vina
1 dl ulja
sol i papar


Opis:
Svinjetinu samljeti i pomiješati s ribanim sirom, pršutom narezanim na kockice, jajem, sjeckanim celerom i zgnječenim kuhanim kestenovima. Na malo ulja popržiti pureće želuce narezane na kockice. Doliti crnog vina i pirjati. Pirjane želuce dodati smjesi s mljevenim mesom. Posoliti i popapriti. Pureća prsa odvojiti od kosti, razrezati u veliki odrezak, istući batom i nadjenuti smjesom. Nadjevena pureća prsa saviti i povezati koncem. U nauljenu tepsiju položiti pureća prsa i peći u pećnici na umjerenoj vatri. Nakon pola sata pečenja, obložiti savitak tankim ploškama pancete kako ne bi bio suh. Ispeći do kraja. Jelo poslužiti uz pečeni krumpir i salatu od radića.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju