Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Nadjevena pureća prsa na motovunski način (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
60 dag purećih prsa
20 dag svinjetine
10 dag purećih želudaca
5 dag pršuta
5 dag ribanca
20 dag kestena
1 grančica celerovog lista
1 jaje
10 dag pancete
1 dl crnog vina
1dl ulja
sol i papar


Opis:
Svinjetinu samljeti i pomiješati s ribanim sirom, pršutom narezanim na kockice, jajem, sjeckanim celerom i zgnječenim kuhanim kestenovima. Na malo ulja popržiti pureće želuce narezane na kockice. Doliti crnog vina i pirjati. Pirjane želuce dodati smjesi s mljevenim mesom. Posoliti i popapriti. Pureća prsa odvojiti od kosti, razrezati u veliki odrezak, istući batom i nadjenuti smjesom. Nadjevena pureća prsa saviti i povezati koncem. U nauljenu tepsiju položiti pureća prsa i peći u pećnici na umjerenoj vatri. Nakon pola sata pečenja, obložiti savitak tankim ploškama pancete kako ne bi bio suh. Ispeći do kraja. Jelo poslužiti uz pečeni krumpir i salatu od radića.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju