ODRESCI CHAGALL (Glavno jelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

300 g vrganja
2 fileta pilećih prsa u komadu
1 vlasac
pola litre mlijeka
vrhnje za kuhanje
peršin
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Pileća prsa podijelite na dva komada. Narežite ih uzdužno u odreske i lagano potucite. Zažutite meso na 4 ili 5 žlica ulja, okrećući ga dok s obje strane ne dobije ravnomjernu boju. Dodajte mlijeko i pola čaše vrhnja za kuhanje, posolite i popaprite. Pokrijte, te pustite da se kuha dvadesetak minuta. U međuvremenu gljive očistite na način kako je opisano u uvodnom dijelu ove knjižice. Vlasac usitnite, popirjajte na malo peršina i 3-4 žlice ulja. Dodajte listiće vrganja i još malo pirjajte. Gljive dodajte u padelu u kojoj se nalazi piletina, po potrebi dodajte još malo soli i papra, pustite da se okusi dvaju jela povežu i poslužite.