Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Smuđ u češnjaku (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
2 kg smuđa
0,1 kg češnjaka
0,2 l ulja
0,4 l bijela vian
0,05 kg vegete
sol po želji


Opis:
Svježeg, očišćenog smuđa razrezati popola po dužni. Po površini kože s obje strane utrlajti sol i vegetu, a izmiksanim češnjakom u unutrašnju stranu. Položiti polovice u vatrostalnu zdjelu i posipati ostatkom luka. Tako pripremljenu ribu preliti s 0,2 l vrela ulja. Peći u pečnici na 200°C oko 10-15 minuta. Zatim izvaditi i podliti sve s 0,4 l bijela vina. Vratiti da se riba peče dok se umak zgusne, a riba zapeče. Kada je gotovo ukrasiti limunom i peršinovim listom.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran RIBNJAK, Breznica Našička

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.