POVRTNA PIZZA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
25 g svježeg kvasca
stručak špinata

Nadjev:
4-5 lijepih zrelih rajčica
4 slana inćuna
sir Podravec

Upute za pripremanje:

Očistite špinat, isperite pod mlazom vode i skuhajte u malo slane vode.
Špinat ocijedite, po potrebi ga još ga jednom dobro iscijedite rukama i usitnite mikserom na vrlo male komadiće, dugo miješajući najmanjom brzinom, da dobijete kremastu masu.
Brašnu dodajte kvasac otopljen u mlakoj vodi i malo kreme od špinata.
Počnite mijesiti tijesto i malo pomalo dodajte preostali špinat, postupno dodavajući i maslinovo ulje. Ostavite tijesto da se diže sat i pol.
Operite slane inćune i dobro ih isperite pod mlazom hlade vode, skinite im kožicu i napravite filete.
Očistite rajčice, operite ih i narežite na ploškice.
Razvaljajte tijesto i pokrijte ga kriškama rajčice, filetima inćuna i grubo naribanim sirom. Pecite 20 minuta na 220 °C.
Špinat možete zamijeniti keljom ili kupusom, i pizza će biti jednako ukusna i lijepe boje.