MESNA PIZZA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
700 g brašna
10 g suhog aktivnog kvasca
3 vrećice šafrana
voda, maslinovo ulje, sol
šećer (po izboru)

Nadjev:
100 g goveđeg odreska od buta
100 g janjećeg odreska od buta
100 g janjećeg mesa
100 g svinjskog mesa
250 g kozjeg sira
2 mrkve
1 glavica luka
3 rebra celera
100 g pistacija
ljuti feferon u prahu
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Istresite brašno na radnu površinu u obliku piramide. Primiješajte kvasac, polako dodajte šafran otopljen u čaši mlake vode i ulje. Mijesite tijesto dok ne dobijete kompaktnu, ali elastičnu smjesu. Po ukusu, možete dodati i malo šećera.
Ostavite tijesto da se diže sat i pol. Skuhajte pistacije. Očistite povrće i fino ga usitnite. Izrežite meso na trakice, ne pretanke.
Pirjajte isjeckano meso u tavi na 3 ili 4 žlice ulja. Posolite meso i začinite s malo ljutog feferona u prahu.
Pirjajte na srednje jakoj vatri desetak minuta, podlijevajući čašom vina Pri kraju dodajte oguljene pistacije. Odlijte višak tekućine
Tijesto za pizzu razvaljajte (ne predebelo) u plitkoj posudi odgovarajućih dimenzija, prekrite nadjevom i pecite 15 minuta na 200 °C.
Izvadite pizzu iz pećnice, nadjenite hrpicama kozjeg sira i pecite još 5-10 minuta.