KLASIČNI TORTELLINI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

Za tijesto
400 g brašna
4 jaja

Za nadjev:
150 g teletine
150 g svinjetine
50 g mortadele
2 nareznice pršuta
50 g purećih prsa,
200 g telećeg mozga
ribani Parmezan
2 žumanjka
muškatni oraščić

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Oprani mozak očistite od kožice. Rastopite 30 g maslaca i na njemu popržite 6 - 7 minuta oba mesa, mortadelu, pršut i mozak. Premjestite u mikser i dodajte žumanjak, 100 g ribanog parmezana, sol, papar i malo muškatnog oraščića te izmiksajte. Izvaljane široke listove tijesta narežite nazubljenim kotačićem na male pravokutnike od 3 x 5 cm.
Stavite na sredinu pravokutnika grudice nadjeva veličine lješnjaka.
Savijte u dva dijela pravokutnike i pažljivo spojite rubove nježnim pritiskom prstiju. Pripremljenu tjesteninu odložite na krpu.
Omotajte torteline oko prsta (ženama savjetujemo da to učine oko kažiprsta a muškarcima oko malog prsta) i pritiskom spojite krajeve da biste dobili konačni oblik. Kuhajte ih 10 minuta u osoljenoj vodi, ocijedite i začinite uskusnim umakom od mesa.