Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Krumpir Oraj (prilog),
Specijalitet kvarnerske kuhinje


Sastojci:
krumpir Lipovac
masline crne
male rajčice
bijelo vino
temeljac od povrća
maslinovo ulje
začini:
lovorov list
ružmarin
majčina dušica
luk vlasac
sol
papar


Opis:
Ovo je staro težačko jelo lovranskog zaleđa, koje se blagovalo u dane posta i nedostatka mesnog jela, ali ga možete poslužiti i kao prilog pečenoj mladoj piletini.
Krumpire oguliti, oprati, narezati na veće kriške. Staviti ih u posudu za pečenje i pomiješati sa začinima, podliti maslinovim uljem, suhim bijelim vinom, te malo temeljca od povrća. Odgorčene marinirane masline posuti po krumpirima i peći na 180 °C 35 minuta. Pred kraj dodati male rajčice i peći još nekoliko minuta.
Poslužiti krumpir vruć, ukrašen sa začinskim biljkama korištenim u pripremi jela.
Jelo je kreirao Željko Neven Bremec, Villa Astra, Lovran za Velesajamski kup kuhara 2003.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran VILLA ASTRA, Lovran

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.