Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Krumpir Oraj (prilog),
Specijalitet kvarnerske kuhinje


Sastojci:
krumpir Lipovac
masline crne
male rajčice
bijelo vino
temeljac od povrća
maslinovo ulje
začini:
lovorov list
ružmarin
majčina dušica
luk vlasac
sol
papar


Opis:
Ovo je staro težačko jelo lovranskog zaleđa, koje se blagovalo u dane posta i nedostatka mesnog jela, ali ga možete poslužiti i kao prilog pečenoj mladoj piletini.
Krumpire oguliti, oprati, narezati na veće kriške. Staviti ih u posudu za pečenje i pomiješati sa začinima, podliti maslinovim uljem, suhim bijelim vinom, te malo temeljca od povrća. Odgorčene marinirane masline posuti po krumpirima i peći na 180 °C 35 minuta. Pred kraj dodati male rajčice i peći još nekoliko minuta.
Poslužiti krumpir vruć, ukrašen sa začinskim biljkama korištenim u pripremi jela.
Jelo je kreirao Željko Neven Bremec, Villa Astra, Lovran za Velesajamski kup kuhara 2003.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran VILLA ASTRA, Lovran

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.