Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Štrukli od sira (predjelo),
Specijalitet zagorske kuhinje


Sastojci:
(za 4 osobe)

Tijesto:
500 g brašna
1 jaje
1/2 dl ulja
1 žličica soli

Nadjev:
500 g Dukat Zagrebačkog svježeg sira
5 jaja
1 dl kiselog vrhnja
sol

Preljev za kuhane štrukle:
7 dag maslaca
100 g mrvica

Preljev za pečene štrukle:
3 dl vrhnja
1 žumanjak


Opis:
Prosijati brašno, dodati jaje, ulje i sol. Umijesiti tijesto s malo vode. Potom ga razvaljati na tanku površinu. Prirediti nadjev. Izmiješati sir, jaja i vrhnje, promiješati i posoliti. Nadjenuti tijesto i saviti ga. Tijesto položiti na premazani lim i razrezati ga na komade duljine 15 cm. Peći desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Izvaditi štrukle i preliti ih mješavinom vrhnja i žumanjka. Peći dok ne porumene. Ukoliko se pripremaju kuhane štrukle, u nadjev staviti 2 jaja. Narezane štrukle na krajevima utisnuti kako nadjev ne bi izlazio van. Štrukle kuhati u vreloj slanoj vodi. Na zagrijanom maslacu popržiti mrvice i preliti preko kuhanih štrukli.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju