Najveća hrvatska baza restorana i recepata

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT  U STAROM PUNTIJARU, ZAGREB 10. PROSINCA 2015.

Organizatori: Abisal s Klubom Gastronaut i hotel – restoran Stari Puntijar

Početak programa 15.00 h u  Starom Puntijaru
·  Piće dobrodošlice, degustacija sireva Pekorelo, Sirela Tilzit, Ribanac, Domaći sir, Domaći dimljeni sir, Trapist 45% kora naših sponzora iz Dukata uz vino Ivan Dolac PZ Svirča i Sauvignon Vinarije Daruvar
·  Odlazak na Mlin obitelji Banić i Ribnjak
· Obilazak Muzeja gastronomije u sklopu hotela Puntijar (izloženo je preko 2500 kuharica, radi se o najvećoj privatnoj zbirci kuharica u Evropi, a u njoj je izložena i najmanja kuharica na svijetu, te brojni drugi eksponati vezani uz gastronomiju.)
· Šetnja kroz Dvoranu jelovnika 
· Posjeta vinskom podrumu u sklopu hotela Puntijar u kojem u posebnim nišama svoja vina čuvaju gosti Puntijara 
· Mala škola otvaranja pjenušca sa sabljom, kušati ćemo pjenušce Mladine: Poy selected, Poy selected rose, Poy Classic i Poy Prestige te proizvode od tartufa kuće Zigante: tartufatu od bijelog tartufa, tartufata od crnog tartufa, maslinovo ulje s okusom bijelog tartufa i maslinovo ulje s okusom crnog tartufa
· Večera s jelima pripremljenim prema kuharici Zrinskih iz 17. stoljeća

Dimljeni jezik i punjene suhe šljive u špeku  – Vina Belje Frankovka,

Celer punjen sa gljivama - PPO Silvanac zeleni 2013

Sekeli gulaš  - PPO Chardonnay 2013

 Pečeni kopun s mlincima (kopun je sa salaša Tena, Eko Stočar)   - Vina Belje Graševina 2013

Jelen u črnoj juhi i knedlice od sira  -  PPO Frankovka 2012

Jabuke u šlafroku - Vina Belje Chardonnay Goldberg 2013

Sponzori kluba Gastronaut:

   

   

     

 

Udruženje turističkih novinara Vojvodine: http://www.utnv.org/najveca-privatna-zbirka-kuvara-u-evropi/